Skänk 100 kr till forskningen
SMS:a SPÄDBARNSFONDEN till 72 901

Philip Rust

Skapad av:

Madeleine Larsen

Startdatum:

2013-02-01

Insamlade kr:400

Insamlingens mål

5
0
0
0
0

Philip Rust 081211-081212

10 december

På eftermiddagen blev jag körd med ambulans till Östra sjukhuset i Göteborg då jag hade kraftiga sammandragningar och krystvärkar. Värkarna blev bara värre och värre för varje minut som gick. På sjukhuset kunde dom se via ultraljud att Philip redan hade fixerats och lagt sig med huvudet neråt och att jag öppnat mig 10 cm och det vill säga att jag redan var i fullgång med förlossningen.

Blev förflyttad till specialförlossningen där dom gav mig en spruta för att försöka skynda på bebisens lungutveckling. Dom försökte även att bromsa förlossningen tills dom kunde ge mig den andra sprutan för bebisens lungor runt kl.02.45 på natten. Jag blev så fruktansvärt rädd när barnmorskan berättade att jag antagligen kommer föda vår lilla son inom bara några timmar. Jag var ju bara i vecka 25+0, han skulle ju inte födas förrän i Mars.

Jag grät och bad dem göra allt för att min lilla prins skulle få stanna kvar i magen. Timmarna gick och jag hade kraftiga värkar men jag var glad för varje minut som han stannade kvar där inne i magen. Till slut började Philips puls att sjunka drastiskt efter varje värk och då blev det dags att få ut honom väldigt snabbt istället.

11 december

Föddes lilla Philip Rust klockan 01.47 i vecka 25+1 "vecka 26" Han var 33 cm lång och vägde 900 gram. Den andra sprutan som skulle skynda på lungutvecklingen som dom skulle ha gett mig på natten klockan 02.45 hann dom aldrig att ge innan Philip föddes.

Philip kunde inte andas själv och därför behövde han ligga i en respirator på Neonatalavdelningen så han fick hjälp med andningen.
För övrigt verkade han väldigt stabil och han var även väldigt stark i nyporna för att vara så liten. Vi var oerhört chockade över att ha blivit föräldrar såpass mycket för tidigt, men vi var såklart lyckliga över att ha fått en så vacker liten gosse.

Under dagen märkte läkarna att Philip hade blivit mycket sämre och eftersom dom hade hittat GBS-bakterien ifrån odlingen av min livmodertapp så var dom ganska säkra på att även Philip hade blivit smittad av just den GBS-bakterien. Hade dom vetat tidigare att jag bar på GBS-bakterien hade ett antibiotika dropp satts in under förlossningen för att motverka att Philip skulle bli smittad under förlossningen. Proverna visade att Philip var smittad och väldigt sjuk av GBS som gjorde att Philip hade en allvarlig blodförgiftning, men han kämpade på och var en riktig liten kämpe.

12 december

Kom barnläkarna in med ett hemskt besked. Dom trodde att Philip hade drabbats av en hjärnblödning under natten, eftersom han hade hamnat i chocktillstånd.
Dom var inte säkra ännu och därför behövdes en hjärnröntgen.

Barnläkaren berättade för oss att vi fick akutdöpa vår son ifall det skulle vara något väldigt allvarligt.
Vi tackade ja till det erbjudandet och hoppades på att allt ändå skulle gå bra!
Efter några timmars väntande fick vi svaret att Philip drabbats av två hjärnblödningar. Grad tre på ena hjärnhalvan och grad fyra på den andra hjärnhalvan. Det var de värsta graderna och läkarna berättade att det inte fanns så mycket mer att göra för vår lilla son.

Hela vår värld rasade samman!

Det beslutades att respiratorn skulle stängas av och vår lilla son skulle fara till himlen. Sjukhusprästen kom och gav vår kära son sin välsignelse och han fick sitt namn Philip. Efter dopet lades han på mitt bröst för första gången och efter en stund fick han ligga på sin pappas bröst. Sen lades han på mitt bröst igen och där tog han också sina sista andetag, med sin pappa tätt bredvid. Han somnade tryggt in med föräldrarna hos sig 12 december 2008 klockan 18.30.

Barnläkaren berättade efter Philips död att Philip antagligen inte hade fått så starka hjärnblödningar om han inte redan varit så allvarligt sjuk i GBS-bakterien.

Insamlingen "Från Philip"

Vi vet idag vad det var som startade förlossningen i vecka 25+0 av en annars perfekt och frisk liten pojke. En bakterie vid namn GBS "Grupp B streptokock" var i vårt fall boven bakom allt sorgligt som hänt oss.

Vi som blivit änglaföräldrar har många gånger ställt oss frågan om varför livet öppnar portarna för dessa små underverk, för att sedan stänga igen portarna alldeles för tidigt och varför våra små barn inte skulle få stanna kvar här på jorden?

Det är tyvärr så många små bebisar i himlen som gått bort av olika anledningar och genom ert ekonomiska stöd till forskning kan ni vara med och hjälpa till att bidra så att fler barn som föds kan få stanna kvar här på jorden.

Stort och varmt tack för ditt bidrag!

Madeleine och Philip

Bidra till insamlingen

Insamlingsnummer: 703

Stort varmt tack för att ni vill stödja denna insamling, forskningen och Spädbarnsfonden. Ni gör skillnad!


Insamlingen har ett unikt insamlingsnummer. När du skickar sms-gåvan, ange först vilket belopp du vill skänka, följt av mellanslag, sedan skriver du insamlingsnumret (som du hittar nedan) och till sist ditt namn och hälsning.


För att kunna bidra till Solvända via kontantkort krävs att pengar finns på kontantkortet samt att kontantkortet måste vara registrerat.
Gäller för alla köp via SMS.


För att skänka 50 kr SMS:a SPÄDBARN 50 703 till 72 901

För att skänka 100 kr SMS:a SPÄDBARN 100 703 till 72 901

För att skänka 200 kr SMS:a SPÄDBARN 200 703 till 72 901

För att skänka 500 kr SMS:a SPÄDBARN 500 703 till 72 901


Om du skriver in ditt namn efter insamlingens id-nummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

OBS! Glöm ej mellanslag mellan beloppet och insamlingsnumret, annars hamnar gåvan inte rätt.
Till exempel: SPÄDBARN 50 682 Kalle Ek

Vi har bidragit

Anonym

Madeleine Larsen

Ge gåva

Tack för att du vill stödja Spädbarnsfonden därmed bidra till forskning om spädbarnsdöd, informationsspridning samt stödverksamhet för drabbade familjer. Var med och gör skillnad, din gåva kan rädda liv!

Skänk en gåva

Starta en egen insamling

Du kan privat, med vänner, ett företag eller en förening starta och driva din egen insamling för att stödja forskning som kan rädda liv.

Till insamling>>