Skänk 100 kr till forskningen
SMS:a SPÄDBARNSFONDEN till 72 901

Emma Anna-Maria Backlund

Skapad av:

Paola Örnhall

Startdatum:

2012-12-10

Insamlade kr:50

Insamlingens mål

1
0
0
0

Den här insamlingen har vi skapat till vår förstfödda dotter Emma som dog innan hon hann komma till världen. Med denna insamling samling stödjer du forskningen om spädbarnsdöd. Alla gåvor gör skillnad!

Här är vår histora som förändrade våra liv på bara ett par sekunder:

Lördagen den 18 Augusti 2007 var våran lyckligaste dag. Vi väntade barn och skulle bli en familj! Den 30 november fick vi reda på att vi väntade en liten flicka, precis som mamma hade känt på sig!
Egentligen skulle vi inte ta reda på det men vi kunde inte hålla oss fram till den 5 maj 2008 då hon var beräknad till.

Veckorna gick och magen bara växte och växte och så småning om började det röra på sig där inne. Det sparkades och hickades och lyckligare kunde vi nog inte vara.
Veckorna närmade sig och snart skulle vi äntligen få träffas. Barnvagnen var beställd, kläderna innhandlade och leksakerna stod och väntade på att få bli använda. Det enda som fattades var spjälsängen då vi ville hitta den perfekta sängen för en liten prinsessa att sova i....sängen hann aldrig köpas...

Fredagen den 7 mars 2008 skulle vi gå på en helt vanlig rutinkontroll hos barnmorskan....trodde vi.

Klockan 15:15 fick vi reda på att Emmas hjärta inte slog längre och att hon hade lämnat oss. Den dagen var våran lilla tjej i vecka 31+4.

Livet färändrades på en sekund. alla våra drömmar och förväntningar raserades. Vi som dagen innan hade hört hennes lilla hjärta slå med ett stetoskop som vi hade hemma. Det stetoskopet som vi alltid brukar ta fram och lyssna på innan det var läggdags.

Smärtan vi kände kommer vi aldrig kunna beskriva med ord och vi hoppas att vi aldrig någonsin får uppleva den igen.

Söndagen den 9 mars kl 01:37 föddes våran lilla ängel, 39 cm lång,1330 gram och med 10 små perfekta tår och fingrar med mörkt långt hår. Någonting vackrare har vi nog aldrig sett.

Utredningen visade sig att det var havandeskapsförgiftning(preeklampsi) av det allvarligaste stadiet som kallas för HELLP som orsakade att våran dotter åkte upp till himmelen. Hellpen utvecklade proppar i moderkakan som utsträckte sig till hela 15-20%, dvs multi-proppar. Visades även att moderkakan var för liten, den vägde c 170g när den normalt ska väga 360g. Förutom att moderkakan var full av proppar så var våran Emma helt frisk.
Hade man upptäckt denna sjukdomen i tid så hade Emma en god chans att överleva.

Saknaden efter henne kommer alltid att finnas där. Hon finns alltid i våra hjärtan och kommer alltid att vara våran förstfödda.

Bidra till insamlingen

Insamlingsnummer: 694

Stort varmt tack för att ni vill stödja denna insamling, forskningen och Spädbarnsfonden. Ni gör skillnad!


Insamlingen har ett unikt insamlingsnummer. När du skickar sms-gåvan, ange först vilket belopp du vill skänka, följt av mellanslag, sedan skriver du insamlingsnumret (som du hittar nedan) och till sist ditt namn och hälsning.


För att kunna bidra till Solvända via kontantkort krävs att pengar finns på kontantkortet samt att kontantkortet måste vara registrerat.
Gäller för alla köp via SMS.


För att skänka 50 kr SMS:a SPÄDBARN 50 694 till 72 901

För att skänka 100 kr SMS:a SPÄDBARN 100 694 till 72 901

För att skänka 200 kr SMS:a SPÄDBARN 200 694 till 72 901

För att skänka 500 kr SMS:a SPÄDBARN 500 694 till 72 901


Om du skriver in ditt namn efter insamlingens id-nummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

OBS! Glöm ej mellanslag mellan beloppet och insamlingsnumret, annars hamnar gåvan inte rätt.
Till exempel: SPÄDBARN 50 682 Kalle Ek

Vi har bidragit

Anonym

Ge gåva

Tack för att du vill stödja Spädbarnsfonden därmed bidra till forskning om spädbarnsdöd, informationsspridning samt stödverksamhet för drabbade familjer. Var med och gör skillnad, din gåva kan rädda liv!

Skänk en gåva

Starta en egen insamling

Du kan privat, med vänner, ett företag eller en förening starta och driva din egen insamling för att stödja forskning som kan rädda liv.

Till insamling>>